De Boerinnen Kalender

Het Nederlandse platteland wemelt van de verborgen schoonheid, zo bewijst de Boerinnen Kalender. Prachtige boerenmeiden die je nooit in de bladen of beautyshows ziet. Ze zijn er te nuchter voor of simpelweg te gelukkig met hun leven op het platteland. Velen van hen maakten voor één keer een uitzondering en gaven zich op voor de Boerinnen Kalender.

Maar deze plattelandsmeiden komen niet alleen naar de photoshoots om een dag in de schijnwerpers te staan. Deze boerenmeiden zijn trots op hun agrarische afkomst en velen van hen streven, net als de kalendermakers, naar positieve aandacht voor de schoonheid van het platteland en een ode aan alle voedselmakers en bloementelers.

Veel boeren zijn het beu dat ze voor allerlei problemen als zondebok worden aangewezen, getuige ook de boeren protesten. “Wij zijn ons er heel goed van bewust dat we met sexy kalenders het verschil niet gaan maken, maar proberen te verbinden en promoten de Nederlandse boeren overal waar we de kans krijgen” vertelt initiatiefnemer Stef Bloo.

 

Zo is er op de kalenders ruimte gemaakt voor een positieve belichting van de agrarische sector, steunt de uitgever Team Agro NL en worden er met een cameraploeg bezoekjes aan boerderijen gebracht om de boer zijn eigen verhaal te laten vertellen. Eind 2011 maakte de Boerinnen Kalender haar debuut in Nederland. Ieder jaar komen er honderden aanmeldingen binnen van plattelandsmeiden en boerinnen die willen schitteren op deze spraakmakende kalender die door heel Nederland & België verspreid wordt.

Het is een kalender met een ‘beschaafd sexy tintje’. Met foto’s die wat aan de fantasie overlaten zonder plat of ordinair te worden. “Een kalender waar we met het hele team heel trots op mogen zijn” aldus de uitgever. De Nederlandse Boerinnen Kalender is ook bij ons buurland opgemerkt, zo bleek uit de vele inschrijvingen die ook vanuit België binnen kwamen. Om deze reden is De Boerinnen Kalender nu een Benelux-uitgave.