Hoe is het idee ontstaan?

Uitgever Stef Bloo las in 2011 een krantenbericht in De Telegraaf over het succes van een kalender met beeldschone boerinnen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een kalender die als doel had om heel het land te laten zien dat bestaande vooroordelen over 'lompe' of 'mannelijke' boerinnen onterecht zijn. Vooroordelen waar Stef zich ook al zijn hele leven aan stoorde omdat zijn ouders beiden van het platteland afkomstig zijn en hij dergelijke vooroordelen al vaker in zijn leven heeft moeten aanhoren.

Het artikel in De Telegraaf belichtte echter niet alleen het succes van de kalender, maar ook een verkiezing die de Bild-zeitung in het leven wilde roepen: "Uit welk land komt nou de mooiste boerin?". Omdat Nederland nog geen boerinnenkalender had en dus niet mee kon doen aan deze verkiezing, besloot Stef zijn stoute schoenen aan te trekken en een oer-Hollandse versie te produceren. Hij schreef daartoe een persbericht en stuurde deze naar De Telegraaf, waarna de redactie al snel telefonisch contact opnam. De redactieleden vonden het namelijk een geweldig idee en wilden diezelfde middag nog een foto schieten.

Het artikel over de Nederlandse Boerinnen Kalender kwam de volgende dag zowaar op de voorpagina van de internationaal populaire krant, waarna het mediacircus losbarstte en de telefoon van de uitgever roodgloeiend stond. Giel Beelen van 3FM belde hem om 7:00 uur 's ochtends uit zijn bed, waarna ook radio 538 en diverse kranten het initiatief belichtten. De Boerinnen Kalender heeft een knallende start gehad en blijft elk jaar weer groeien.


Boerinnen Kalender 2012 - 2018

Boerinnen Kalender 2019 - 2023