De Boerinnen Kalender

Het Nederlandse platteland wemelt van de verborgen schoonheid, zo bewijst de Boerinnen Kalender. Prachtige boerenmeiden die je nooit in de bladen of beautyshows ziet. Ze zijn er te nuchter voor of simpelweg te gelukkig met hun leven op het platteland. Velen van hen maakten voor één keer een uitzondering en gaven zich op voor de Boerinnen Kalender.

De plattelandsmeiden kwamen uit alle hoeken van Nederland naar de photoshoots om een dag in de schijnwerpers te staan. Met als doel te bewijzen dat ook boerinnen charmant en sexy kunnen zijn, aangezien daar volgens hen nog wel eens misverstanden over bestaan met name in het westen van het land. Lomp en onbenullig worden ze daar naar eigen zeggen nog wel eens genoemd. Maar deze boerenmeiden zijn trots op hun agrarische afkomst en tonen hun schoonheid op de kalender. Het eindresultaat is een verzameling van 13 sexy doch smaakvolle platen van boerendochters in een agrarische setting.

 

Eind 2011 maakte de Boerinnen Kalender haar debuut in Nederland. Het concept, dat in de Alpenlanden al jaren een enorm succes is, werd ook hier zeer goed ontvangen. De initiatiefnemers besloten daarop de uitgave te prolongeren. Inmiddels is de organisatie alweer druk bezig met de ontwikkeling van de volgende editie. Ieder jaar komen er honderden aanmeldingen binnen van plattelandsmeiden en boerinnen die willen schitteren op deze spraakmakende kalender die door heel Nederland & België verspreid wordt.

Het is een kalender met een ‘beschaafd sexy tintje’. Met foto’s die wat aan de fantasie overlaten zonder plat of ordinair te worden. “Een kalender waar we met het hele team heel trots op mogen zijn” aldus uitgever Stef Bloo. De Nederlandse Boerinnen Kalender is ook bij ons buurland opgemerkt, zo bleek uit de vele inschrijvingen die ook vanuit België binnen kwamen. Om deze reden is De Boerinnen Kalender nu een Benelux-uitgave.