Castingdag edities 2019

Categorie: Achter de schermen

Auteur: Vesta Kauffman

Datum: 31 - 05 - 2018

< Z >

Eerste castingdag Boerinnen én Boeren Kalender groot succes

Recordaantal aanmeldingen sexy plattelands vrouwen & mannen

Om de agrarische sector te promoten geven ieder jaar circa 200 kandidaten zich op voor De Boerinnen Kalender. Voor de eerste zeven edities liep dit aantal nooit hoger op dan 241, maar voor de editie van 2019 werd een recordaantal van maar liefst 310 aanmeldingen behaald. Onverwachts hebben ook veel boeren de stap durven zetten en hebben maar liefst 109 mannelijke kandidaten zich gemeld. De Boeren Kalender gaat er dus écht komen! 

Het idee achter De Boeren Kalender blijft hetzelfde als De Boerinnen Kalender: imagoverbetering en promotie van de agrarische sector. Wat begon met het terugdringen van vooroordelen over boerinnen, groeide de afgelopen jaren uit tot een platform voor de complete sector. Zo is er onder andere een samenwerkingsverband aangegaan met Team Agro NL; een stichting die boeren(organisaties) verenigt en een landelijke promotie van de sector gaat regisseren.

Ook de kandidaten voor de Boeren en Boerinnen Kalender willen hun steentje bijdragen en de sector positief belichten. Van de honderden aanmeldingen werd afgelopen week een voorselectie mannen en een voorselectie vrouwen uitgenodigd voor een castingdag bij Stichting Pampus te Wilp. De castingdag vormt voor de kalendermakers een nieuw onderdeel van de selectieprocedure. "Normaal selecteren wij onze kalendermodellen op basis van alleen ingestuurde foto's en video's, maar een persoonlijke ontmoeting geeft toch een veel beter beeld" vertelt projectleidster Fabienne Hilhorst. "Bovendien is voor de uiteindelijke photoshoot het ijs alvast gebroken én maken we gelijk mee wat voor vlees we in de kuip hebben" voegt initiatiefnemer Stef Bloo daar aan toe.

De castingdag werd uiteindelijk een super gezellig onderonsje van boeren en boerinnen, waarbij bleek dat, ongeacht uit welke je provincie je komt, er al snel een onderlinge link te vinden is. Of het nou in de relationele-, educatieve of werksfeer is, de agrarische sector blijkt een leuke en gezellige kliek. En dat is aan de foto’s af te lezen. De Boeren Kalender en De Boeren Kalender 2019 zijn vanaf begin oktober verkrijgbaar, maar nu alvast te bestellen als pre-order.