Ellen Maessen is Miss Boerin 2017

Categorie: Miss Boerin verkiezing

Auteur: Fabienne

Datum: 05 - 03 - 2017

< Z >

Leukste boerin van het jaar komt uit Limburg

In een afgeladen manege te Bathmen is Ellen Maessen uit Walem gisterenavond gekroond tot Miss Boerin 2017. Zij kwam na een drievoudig oordeel als beste uit de bus en liet daarmee de acht andere kandidaten achter zich. Voorafgaand aan de agrarische missverkiezing was middels een poll op social media een derde van de stemmen al geteld. Op dat moment moest Ellen nog twee kandidaten voor zich dulden. Het spektakel moest echter nog beginnen met ter plaatse een jury- en publieksoordeel.

In totaal streden er negen bloedmooie boerinnen om de felbegeerde titel. Hun nominatie kwam voort uit hun deelname aan de boerinnenkalender van 2017. “Ieder jaar weer bladeren mensen door onze kalender op zoek naar hun favoriet. Zo kwamen we op het idee om deze verkiezing in het leven te roepen. En toen Bathmen te Paard in 2013 informeerde naar een mogelijke kick-off van hun hippische evenement was ook de locatie gauw beklonken” vertelt initiatiefnemer Stef Bloo. Zodoende vond de Miss Boerin Verkiezing op 4 maart jl. voor de vierde keer plaats bij manege ’t Ruiterkamp. In drie rondes zetten de negen kandidaten op een catwalk in de paardrijbak hun beste beentje voor. De presentatie van deze vierde editie was wederom in handen van fotograaf en -model Sushilla Kouwen.

Tijdens de eerste ronde werden de boerinnen aan de honderden bezoekers voorgesteld in een tot aan de navel openhangende overall. In de tweede ronde verschenen zij in dezelfde sexy outfit als op de boerinnenkalender op het podium. Daar werd hun agrarische kennis op de proef gesteld toen de juryleden hen één voor één een vraag stelde over het plattelandsleven. Tijdens de derde ronde prijkten de misskandidaten in een avondjurk naar eigen keuze op de catwalk. Middels stembiljetten, die uitgedeeld en opgehaald werden door vier gespierde hunks met ontbloot bovenlichaam, werd het publiek vervolgens verzocht om hun stem uit te brengen. “Tijdens het tellen kwamen we veel stembiljetten tegen waar een telefoonnummer op was geschreven” vertelt eventmanager Fabienne Hilhorst lachend. Ondanks slechts een handjevol mensen uit Limburg ter plaatse ontving Ellen de meeste stemmen van het publiek. En ook de jury, bestaande uit afgevaardigden uit de agrarische sector, de modellenwereld en de winnares van vorig jaar, waren het unaniem met elkaar eens.

De 33-jarige moeder van twee kinderen kon het maar nauwelijks geloven. “Ik durfde in eerste instantie niet eens mee te doen, omdat ik niet geloofde dat ik überhaupt een kans had om te winnen” vertelt de kersverse Miss Boerin 2017. Dat was ook duidelijk zichtbaar in haar gezichtsuitdrukking toen Jildau, Mis Boerin 2016, de naam van haar opvolgster omriep. Ellen werd vervolgens op de schouders van de gespierde mannen over de catwalk gedragen. Susan Denkers uit Deventer werd gefeliciteerd als runner-up en Jackelien Visser uit Menaldum bemachtigde de derde plaats.