Friese Nadieh Miss Boerin 2019

Categorie: Miss Boerin verkiezing

Auteur: Team Boerinnen Kalender

Datum: 28 - 06 - 2019

< Z >

DEVENTER –  De zesde Miss Boerin van Nederland heet Nadieh Bruinsma en is afkomstig uit Friesland. Gisterenavond werd zij gekroond tot Miss Boerin 2019 in een overvolle feestzaal bij de Land- en tuinbouwbeurs in Deventer. Zo werd besloten aan de hand van de publieksstemmen en die van de juryleden: Julia Kurvers (winnares 2018), Jan Bronninkreef (Expeditie Robinson), fotomodel Denice Klappe en Jaap Lodders (bestuurslid Team Agro NL).

Dat de juryleden het er moeilijk mee hadden, bleek wel uit het extra nummer dat ingelast moest worden alvorens de bekendmaking van start ging. Kalendermodel Anneroos vermaakte het publiek nog even met haar zang en dans, terwijl de jury met behulp van de publieksstemmen tot een unaniem besluit probeerden te komen. Uiteindelijk mag Nadieh zichzelf dus een jaar lang Miss Boerin van Nederland noemen. Ze won hiermee niet alleen de eer, eeuwige roem en toegang voor twee tot de Zwarte Cross, maar tevens een volledig verzorgd weekend Antwerpen voor 2 personen.

Miss Boerin 2019 & Miss Agro 2019

Frederique Kleefstra, tevens afkomstig uit Friesland, won de titel Miss Agro waarmee zij een jaar lang ambassadrice is voor Stichting Team Agro NL. Bovendien won deze Friese schoonheid ook toegang tot de Zwarte Cross voor 2 personen, nadat zij daar op 19 juli eerst de Gouden Trekker Award heeft uitgereikt aan de winnaar van die verkiezing. Vlak voor de uitreiking van de Miss Boerin Verkiezing was op social media reeds te zien dat Melanie Reedijk uit Zeeland de 3e prijs in ontvangst zou nemen doordat zij op een online poll de meeste stemmen kreeg.

De druk bezochte avond werd muzikaal omlijst door optredens van DJ Knut, rock coverband Free Willy en Miss December Anneroos Klunder. Er werd nog tot in de late uurtjes met de winnaressen en overige kandidaten gedanst door het aanwezige publiek. "Prachtig om te zien hoe ontzettend veel mensen naar dit veelzijdige evenement zijn gekomen" vertelt event manager Vesta Kauffman. "Het bleek een hele gave aanvulling op onze agrarische beurs te zijn" voegde Johan Wolters van CNO Expo daar aan toe.