Het begin van

De Boerinnen Kalender

Het Nederlandse platteland wemelt van de verborgen schoonheid, zo bewijst de Boerinnen Kalender. Prachtige boerenmeiden die je nooit in de bladen of beautyshows ziet. Ze zijn er te nuchter voor of simpelweg te gelukkig met hun leven op het platteland. Velen van hen maakten voor één keer een uitzondering en gaven zich op voor de Boerinnen Kalender.

Saskia_Boerinnen-Kalender-2012
2012

Onze ode aan

agrarisch Nederland

Deze plattelandsmeiden komen niet alleen naar de photoshoots om een dag in de schijnwerpers te staan. Deze boerenmeiden zijn trots op hun agrarische afkomst en velen van hen streven, net als de kalendermakers, naar positieve aandacht voor de schoonheid van het platteland en een ode aan alle voedselmakers en bloementelers.

Veel boeren zijn het beu dat ze voor allerlei problemen als zondebok worden aangewezen, getuige ook de boeren protesten. “Wij zijn ons er heel goed van bewust dat we met sexy kalenders het verschil niet gaan maken, maar proberen te verbinden en promoten de Nederlandse boeren overal waar we de kans krijgen” vertelt initiatiefnemer Stef Bloo.

Het is een kalender met een ‘beschaafd sexy tintje’. Met foto’s die wat aan de fantasie overlaten zonder plat of ordinair te worden. “Een kalender waar we met het hele team heel trots op mogen zijn” aldus de uitgever. De Nederlandse Boerinnen Kalender is ook bij ons buurland opgemerkt, zo bleek uit de vele inschrijvingen die ook vanuit België binnen kwamen. Om deze reden is De Boerinnen Kalender nu een Benelux-uitgave.

Onze toppers

Zo ontstond

De populairste kalender van Nederland

Uitgever Stef Bloo las in 2011 een krantenbericht in De Telegraaf over het succes van een kalender met beeldschone boerinnen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een kalender die als doel had om heel het land te laten zien dat bestaande vooroordelen over ‘lompe’ of ‘mannelijke’ boerinnen onterecht zijn. Vooroordelen waar Stef zich ook al zijn hele leven aan stoorde omdat zijn ouders beiden van het platteland afkomstig zijn en hij dergelijke vooroordelen al vaker in zijn leven heeft moeten aanhoren.

Het artikel in De Telegraaf belichtte echter niet alleen het succes van de kalender, maar ook een verkiezing die de Bild-zeitung in het leven wilde roepen: “Uit welk land komt nou de mooiste boerin?”. Omdat Nederland nog geen boerinnenkalender had en dus niet mee kon doen aan deze verkiezing, besloot Stef zijn stoute schoenen aan te trekken en een oer-Hollandse versie te produceren. Hij schreef daartoe een persbericht en stuurde deze naar De Telegraaf, waarna de redactie al snel telefonisch contact opnam. De redactieleden vonden het namelijk een geweldig idee en wilden diezelfde middag nog een foto schieten.

Het artikel over de Nederlandse Boerinnen Kalender kwam de volgende dag zowaar op de voorpagina van de internationaal populaire krant, waarna het mediacircus losbarstte en de telefoon van de uitgever roodgloeiend stond. Giel Beelen van 3FM belde hem om 7:00 uur ’s ochtends uit zijn bed, waarna ook radio 538 en diverse kranten het initiatief belichtten. De Boerinnen Kalender heeft een knallende start gehad en blijft elk jaar weer groeien.

Trotse sponsor van

Team Agro NL

Er is op de kalenders ruimte gemaakt voor een positieve belichting van de agrarische sector, steunt de uitgever Team Agro NL en worden er met een cameraploeg bezoekjes aan boerderijen gebracht om de boer zijn eigen verhaal te laten vertellen. Eind 2011 maakte de Boerinnen Kalender haar debuut in Nederland. Ieder jaar komen er honderden aanmeldingen binnen van plattelandsmeiden en boerinnen die willen schitteren op deze spraakmakende kalender die door heel Nederland & België verspreid wordt.

Wil jij ook de agrarische sector promoten?